Beklädnadsmöte 2012-06-07

Det diskuterades om vi ska hyra eller köpa loss våra varselkläder.    Och ska vi ha kvar de kläder vi har i dag eller ska vi börja använda Prokurators worksafe sortiment. Gruppen beslutar om att prova worksafe sortimentet på tre orter (Malmö, Vännäs och Borlänge). Efter detta prov på kvalité och hållbarhet så kommer man att ta beslut. Vi hade även uppe frågan om tvätteriet och det kommer utförligare information angående detta till varje driftområde.

Sommarjacka till lokförare är ju en fråga som vi på ST drivit länge och det verkar som vi fått gehör för detta. Gruppen kommer att titta på ett antal jackor som finns i prokurators sortiment och som kan modifieras till vår verksamhet. Dessa jackor kommer att börja distribueras våren 2013.

ST tyckte att vi kunde gå ut till våra kvinnor i säkerhetstjänst som är besvärade av att behöva använda manliga kläder. Beslut togs på att ännu en gång gå ut till driftområdena och försöka få våra kvinnliga kolleger att beställa kläder av damkollektionen.

Man tittar även på skor som kan användas under minus 20* och hoppas att de kan vara tillgängliga under hösten.

Vid pennan Kenth